Mezoterapija

O Dermaroleru: Dermaroler predstavlja medicinski instrument oblika valjka, sa finim iglicama koje se nalaze na obodu valjka, različitog broja, debljine i dužine, u zavisnosti od indikacija za koje se Dermaroler primenjuje. Upravo ovakva sofisticirana konstrukcija instrumenta omogućuje minimalnu invaziju tkiva uz maksimalnu stimulaciju regeneracije kože.

Princip funkcionisanja ovog instrumenta se zasniva na dva mehanizma. Prvi, da se finom penetracijom Dermaroler igala omogućuje perforacija, a time i omekšavanje ožiljka, dok se pod drugim mehanizmom podrazumeva minimalna mikrotrauma koja stimuliše razvoj novih kolagenih i elastičnih vlakana, što na kraju rezultira poboljšanjem izgleda oštećenje kože u smislu njenog zatezanja i smanjenja površnih neravnina i normalne i oštećene kože.

Cilj: Terapija Dermarolerom se može primenjivati za ožiljke kože lica nastale kao posledica akni, kod strija, ali i kod hiperpigmentacija različitog porekla. Indikacija može biti i ublaživanja bora, kao i tretman kože koja je oštećena suncem. Terapija Dermarolerom će rezultirati poboljšanjem izgleda Vaše kože i do 70%. Da bi se dobio pun efekat, prirodno izazvani biološki procesi zatezanja i izravnavanja kože zahtevaju da se jednostavan proces primene dermarolera ponovi najmanje 3-4 puta u razmaku od mesec dana.

Trajanje procedure i anestezija: Procedura se izvodi nakon nanošenja lokalnog anestetika u vidu kreme, a potom i aplikacijom dermarolera na izmenjenu kožu. Morate imati u vidu da je koža crvena i do 36 sati nakon tretmana. Trajanje same procedure iznosi do pola sata.

U postoperativnom toku koriste se hidratantne kreme sa vitaminom E.

Lepa je svaka žena, osim one koja misli da to nije, i one koja misli da to jeste.

Jovan Dučić