Zatezanje očnih kapaka

Vaše oči su najupadljiviji deo Vašeg lica, to je mesto gde ljubav isijava, gde humor svetluca i odakle bes seva. Vaše oči su odraz Vaše duše i stanja Vašeg zdravlja.

Ali Vaše oči takođe govore o Vama, kesice ispod očiju Vas čine starijim. Opušteni kapci daju “umoran” i “tužan “ izgled, a u ekstremnim slučajevima i vid postaje slabiji. Jednostavna estetska intervencija čini dramatičan pomak vašeg izgleda na bolje, dajući licu novu svetlost i podmlađujući njegov izgled, smanjujući višak masnoće i kože.

Cilj: Uklanjanje viška opuštene kože i masnog tkiva gornjih i donjih očnih kapaka, odnosno korekcija podočnjaka. Može se vršiti korekcija gornjih i donjih kapaka istovremeno ili odvojeno ili u sklopu faceliftinga. Ujedno se može vršiti i zakošavanje spoljašnjeg ugla oka dajući očima podmlađen izgled (exotic look).

Operativna tehnika: Postoji više operativnih tehnika za gornje i donje kapke i veoma je važno pravilno ih ukomponovati u cilju korekcije. Po prethodno obeleženom crtežu eliptično se odstrani višak kože i masnog tkiva gornjeg kapka sa ožiljkom u prevoju kapka. Rez na donjem kapku pruža se neposredno ispod trepavica, a ukoliko nema viška kože, masno tkivo se uklanja preko vežnjače (konjunktive) sa unutrašnje strane kapka, tj. bez spoljašnjeg ožiljka.

Trajanje procedure i anestezija: Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji u trajanju od 30 minuta za gornje i 45 minuta za donje kapke.

Oporavak: 24 časa nakon operacije neophodno je stavljanje hladnih obloga na očne kapke. Konac se uklanja za 5 dana.

Retke komplikacije: Nemogućnost potpunog zatvaranja kapka i suzenje oka su privremene pojave.

Lepo je ono što je skladno.

Aristotel